Salarisverwerking
Salarisverwerking is meer dan alleen het verwerken van salarissen.
Zo zal een goede salaris-administrateur antwoord moeten geven op vragen van de ondernemer over onder meer:
- Beloningsbeleid
- Flexibele arbeidsovereenkomsten
- Cao bepalingen
- Vervroegde uittreding
- Ontslagaanvragen
Onze salarisadministrateurs begrijpen deze situatie als geen ander. De salarisverwerking vormt slechts de basis van de werkzaamheden voor onze goed opgeleide salarisadministrateurs. Indien wenselijk zullen ze u namelijk bijstaan op het gebied van arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht en hebben zij ruime kennis van CAO’s en ook de mogelijkheden en valkuilen bij de huidige WAO-wetgeving.
E Herkenning 4 nodig?
Vandaag kreeg ik via een klant weer een fijn phishing bericht doorgestuurd. Je zou binnenkort minimaal e-Herkenning 4 nodig moeten om in te loggen op diverse overheidssites. Onzin natuurlijk. U bent weer gewaarschuwd!
Bedrijven die opdrachtnemers inhuren met een modelovereenkomst op basis van vrije vervanging, moeten de arbeidsrelatie opnieuw tegen het licht houden. De Belastingdienst trekt goedgekeurde modelovereenkomsten met ingang van 1 januari komend jaar in.
De fiscus trekt de overeenkomsten in naar aanleiding van het oordeel van de Hoge Raad in de Deliveroo-zaak dat er bij vrije vervanging sprake kan zijn van werken in dienstbetrekking.
Toevoeging aan Fiscale oudedagsreserve (FOR) vanaf 2023 niet meer mogelijk
Voor de jaren tot en met 2022 kunnen ondernemers jaarlijks een percentage van hun winst aftrekken (2022: 9,44% met een maximum van € 9.632). Dit bedrag wordt toegevoegd aan de Fiscale oudedagsreserve, meestal afgekort tot FOR. Overigens is deze benaming misleidend omdat helemaal geen pensioenvoorziening wordt opgebouwd.